Odpověď na příspěvek

Vladimír KrausÚdržba 15.03.2021 8:59:55
1. Na hokeji, kde není plocha na levém křídle na obou stranách drážky vzájemně v rovině, si někteří hráči dávají pod plochu část "alternativní plochy". Výsledkem je, že se část plochy u mantinelu "nepropadá" a puk lze levým křídlem lépe zpracovat. Nejde o nedovolené vylepšení hokeje, ale o opravu vady některých hokejů. Propadnutí se nicméně objevuje zejména u hokejů s "vyříznutým dnem branky", což se používá jen na turnajích; na domácím hokeji máte zřejmě dno ponecháno (dno se odstraňuje kvůli tomu, že se od něj puk často odrazí zpět do hřiště a gól by tak neplatil).

2. Táhla lze jen čistit: technickým lihem. Rovnání táhel je záležitostí nalezení správného místa, kde je táhlo ohnuto, a vyvinutí správného tlaku proti tomuto ohnutí. Na turnajích se provádí bez vyndání táhla z hokeje. Pokud je táhlo ohnuto "napětkrát", je lepší táhlo vyměnit.

3. Plocha se také jen čistí. Mazat lze jen ozubená kolečka na nosníku hráče: silikonovým sprejem. Pokud jsou okraje plochy u drážek zvednuté, je otázkou, jestli to je samotnou plochou, nebo skeletem hokeje pod plochou. Někdy to lze vyřešit tlakem vyvinutým na správné místo, někdy třeba protiohnutím okrajů drážky o plochy (ale pozor na prasknutí plochy!).

Ještě dodávám, že po intenzivním hraní se u hokeje mohou začít zvětšovat otvory pro táhla (plast se ošoupe). Na turnajích se to řeší vlepením plastové plošky s otvorem pro táhlo na vnitřní stranu hokeje. Ploška musí být z tvrdšího plastu (aby se také neošoupala) a otvor pro táhlo musí být správně veliký.

Pokud je hokej i po vyčištění ve stavu, kdy hraní na něm se výrazně liší od hraní na novém hokeji, pak bych doporučil koupi nové edice Forsberg. Požitek z hraní pak bude stoprocentní.

Copyright 2001-2009 Vladimír Kraus