Trefík - program pro kurzové sázení na sport
 
Trefík 12 - novinky v roce 2014
Trefík 12 získal na konci roku 2013 a na začátku roku 2014 mnoho nových možností pro hromadnou analýzu dat. V okně Nabídka lze nyní u zápasů zobrazit nové sloupce: jednak z výsledků výpočtů při použití filtru (například úspěšnost obou týmů, úspěšnost ze vzájemných zápasů) a také nové sloupce odvozené z hodnot jiných sloupců (například počet branek v zápase definovaný jako součet branek domácích a hostů). Zápasy je pak možné podle hodnot ve sloupcích filtrovat. A také je možné graficky vyjádřit buď četnost jednotlivých hodnot nebo jejich vzájemnou závislosti.

Všechny tyto novinky mají mimo jiné za cíl rozšířit možnosti zpětné analýzy již odehraných zápasů. A z této zpětné analýzy pak najít strategii pro budoucí sázky.

Jako vždy platí, že všichni registrovaní uživatelé předchozích verzí Trefíku si mohou novou verzi programu se všemi vylepšeními stáhnout zdarma.
Bilance v okně Nabídka Graf - četnost Graf - sloupce Filtr dle úspěšnosti kursu Nové sloupce Podmínky pro sloupce Tenis Předchozí Další
Graf - dva sloupce
Pomocí volby Statistiky / Grafy (v okně Nabídka) je možné zobrazit grafické vyjádření hodnot v jednotlivých sloupcích okna Nabídka. Tato funkce nabízí využití nejen pro standardní sloupce (góly obou týmů, výsledek, vypsané kursy), ale i pro sloupce vrácené jako výsledek při výpočtu filtru pro daný zápas (např. úspěšnost domácích doma za posledních 100 dnů, úspěšnost ve vzájemných zápasech, ...). Je tak možné analyzovat velké množství údajů pro zápasy v okně Nabídka.

Vstupem pro grafické znázornění jsou vždy zápasy z okna Nabídka. Pokud je tedy v okně Nabídka jen jedna soutěž (třeba za posledních 5 sezón), pak lze graficky znázornit vztahy mezi údaji pro tuto soutěž. Obdobně lze analyzovat najednou celý sport (tedy více soutěží z vybraného sportu) nebo omezit grafické znázornění jen pro výsledek nějakého filtru zápasů (například najít zápasy, kde je domácí favoritem dle vypsaného kursu a kde má stanovenou úspěšnost ze vzájemných zápasů).

Grafy nabízí, vedle vyjádření četnosti hodnot v jednom sloupci, také možnost zobrazit závislost mezi hodnotami dvou zvolených sloupců.
Pro oba vybrané sloupce lze samostatně zvolit hodnoty nebo rozmezí hodnot, které má být analyzováno.
Na následujícím obrázku je zobrazen vztah mezi sloupci "1" (= kurs na výhru domácích) a "Výsledek" (= výsledek zápasu. Platí, že výsledek zápasu je označen číselnou hodnotou, kde -2 je výhra domácích, -1 výhra domácích po prodloužení, 0 je remíza, 1 výhra hostů po prodloužení a 2 výhra hostů.
Trefík - graf - sloupce
Na obrázku jsou zobrazeny zápasy s kursem 1,40 až 2,00 na výhru domácích (rozděleno do 3 intervalů). Výsledek je analyzován tak, že výhry po prodloužení jsou započítány do jedné kategorie společně s remízou (definováno zápisem hodnoty "-1 + 0 + 1").

Další ukázka zachycuje analýzu prognózy na zápas v rozmezí (-80 až 80), rozděleno na 8 částí, tedy po hodnotě 20. Porovnáván je počet branek hostů se zadanou hranicí 2 góly (+ intervaly pod a nad tuto hranici).
Graf zobrazuje relativní rozdělení zadaného počtu branek hostů pro každý sledovaný úsek prognózy:
Trefík - graf - sloupce
Na obrázku je tedy v každém dílu pro prognózu zobrazeno, v kolika procentech zápasů vstřelí hosté méně než 2 branky, právě 2 branky a více než 2 branky.
 
 
03.02.2014