Trefík - program pro kurzové sázení na sport
 
Trefík 12 - přehlednější vzhled a nové funkce
Trefík 11 byl vydán na začátku roku 2013. Oproti předchozí verzi bylo provedeno několik zásadnějších změn ve struktuře databáze. Důsledkem bylo výrazné urychlení práce s kursy a s pořadím týmů. Toto urychlení bylo patrné zejména v oknech Nabídka, Tipy a v hledání změn kursů nebo třeba při hledání sure bets. Trefík 11 neobsahoval mnoho změn vzhledu, ani množství nových funkcí. Zásadní změnou bylo urychlení programu při běžném používání.

Trefík 12 obsahuje nové komponenty pro zobrazování dat. Tato verze byla vydána v červnu roku 2013. Změny jsou patrné zejména v oknech Nabídka, Filtr zápasů a Tikety.

Na získání Trefíku 12 mají zdarma nárok registrovaní uživatelé všech předchozích verzí programu (od programu Trefa vydaného v roce 1996). Přechod na Trefík 12 můžete provést buď přímo z předchozí verze programu (podporováno pro verze 10 a 11; z dřívějších verzí je nutno nejprve přejít na Trefík 10). Druhou možností je zaslání odkazu na instalaci na e-mail uživatele. Instalaci můžeme poslat také na DVD. Obracejte se na nás mailem na adresu: trefik@trefik.cz.
Okno Nabídka Další kursy Minulé zápasy Bilance při kursu Zobrazení zápasů Filtr pro zápasy Tikety Předchozí Další
Bilance týmu při podobných kursech
Přímo u zápasu lze v okně Nabídka zobrazit bilanci obou týmů při podobných kursech na vybraný tip. Jsou k tomu určeny sekce "1) Kurs" (pro domácí tým) a "2) Kurs" pro druhý tým:
Trefík - okno Nabídka, bilance týmu při podobných kursech
Na obrázku je vybrána analýza "1) Kurs 1", tedy analýza pro domácí tým, v tomto případě Jablonec, v jeho domácích zápasech při kursu 1,60 na Jablonec. Je zahrnuta i odchylka hodnoty kursu ve výši 5% (lze definovat v Nastavení / Konfigurace / Nabídka; tamtéž lze i zvolit časové období pro analýzu).
V prvním sloupci je označen výsledek z pohledu vybraného týmu (+ výhra, = remíza, - prohra).
Na posledním řádku je počet výher vybraného týmu. Také je zde vypočten kurs, který odpovídá danému počtu výher a který by tedy měl být na kurs 2,33, aby byly sázky na zobrazené zápasy na tip 1 v rovnovážné bilanci (ani zisk, ani ztráta). Konkrétní výpočet je proveden pro sedm zobrazených zápasů, domácí vyhráli třikrát. Tedy pro výpočet kursu: 7 / 3 = 2,33.
Z této malé statistiky tedy plyne, že kurs 1,60 na Jablonec doma by měl být navýšen, aby odpovídal výsledkům minulých zápasů.

Nicméně při pohledu na statistiku Brna v zápasech venku (sekce "2) Kurs 1"), kdy byl kurs na domácí 1,60:
Trefík - okno Nabídka, bilance týmu při podobných kursech
.. je zřejmé, že Brno takové zápasy prohrává. Vypočtený kurs je v tomto případě zobrazen tučně, neboť je nižší, než je hodnota aktuálně vypsaného kursu.
 
 
13.07.2013