Trefík - program pro kurzové sázení na sport
 
Sedmero důvodů pro Trefík aneb proč má Trefík zelenou
Trefík byl vytvořen již v roce 1996 a od té doby zdomácněl na počítačích tisíců sázejících i bookmakerů.
Podívejte se podrobněji na sedm nejsilnějších důvodů, proč je výhodné Trefík používat:
Vše pohromaděStrategie sázeníKursyTiketyVsazení tiketuZápasové statistikyNeustálý vývoj Předchozí Následující
3. Kursy v Trefíku
V programu najdete aktuální kursy ze sledovaných sázkových kanceláří, včetně znázornění změn výše vypsaných kursů před zápasem. Kursy jsou evidovány nejen na konečné výsledky, ale také na další druhy sázek jako jsou výsledky poločasů, handicapové sázky, kursy na počet gólů, atd.
Kursy k vybranému zápasu z jedné kanceláře   Kursy k vybranému zápasu z více kanceláří na první poločas
Pokud je kurs zobrazen jako odkaz na web, tedy barevně a podtrženě, lze kliknutím na takovém kursu zobrazit přímo internetovou stránku vybrané sázkové kanceláře s tímto zápasem. Tip tak lze rychle vsadit na webu kanceláře - tato volba je vhodná pro případ, kdy nechcete v Trefíku vytvářet tiket a celý tiket odeslat najednou přímo z Trefíku.
V Trefíku jsou uloženy kursy i u odehraných zápasů. Nejstarší kursy v programu jsou z roku 1996. Díky tomuto unikátnímu archívu lze sledovat, jak si jednotlivé týmy vedly v porovnání s odhady bookmakerů, jak se navyšování nebo snižování kursů projevovalo na výsledku zápasu, jaká byla z pohledu vypsaných kursů situace v jednotlivých soutěžích.
Kursy u vzájemných zápasů
Vedle pomoci při hledání tipů klasickým zkoumáním jednotlivých zápasů (nalezených například pomocí filtrů zmíněných ve druhém důvodu pro používání Trefíku) Trefík nabízí i několik odlišných možností výběru zajímavých zápasů. Díky tomu, že Trefík eviduje a pravidelně kontroluje kursy z mnoha sázkových kanceláří, může snadno upozornit na zajímavé změny a hodnoty (value bet) kursů a občas dokonce i na situaci, která může přinést jistý zisk (sure bet). Navíc můžete v Trefíku sledovat i to, jak tipují ostatní uživatelé programu využívající systém výměny tipů (fórum).
Někteří sázkaři se snaží vydělávat na rozdílech kursů mezi sázkovými kancelářemi. Pro takové sázkaře je pak ideálem takzvaný sure bet, tj. situace, kdy se vyplatí u různých kanceláří vsadit na všechny tipy (zpravidla 1 - 0 - 2) a i tak mít zaručen jistý zisk. Na takové situace Vás umí Trefík upozornit a doporučit vsazení v těch správných kancelářích.
Častější situací, na kterou lze narazit při zkoumání kursových nabídek, je tzv. value bet, tj. situace, kdy některá kancelář vypíše na některý tip výrazně vyšší hodnotu kursu, než jaká je průměrná hodnota u ostatních kanceláří. V takovém případě již neplatí, že při vsazení budete mít zaručen jistý zisk, nicméně se určitě vyplatí takto nalezené zápasy prozkoumat a uvážit, zda výrazně odlišné hodnoty kursů nepřinášejí nějakou zajímavou možnost k vsazení.
Zajímavé tipy lze nalézt i prostým sledováním změn vypsaných kursů - sázkové kanceláře změnou vypsaných kursů reagují buď na nové informace získané k danému zápasu nebo na velký zájem sázkařů o některý z tipů. I na takovou situaci můžete být díky Trefíku upozorněni. A bude na vás, zda situace využijete a na tip, u kterého dochází ke snižování kursu, vsadíte v kanceláři, která ještě nezačala hodnotu kursu měnit, nebo naopak, zda díky změnám kursu daný zápas vyhodnotíte jako netipovatelný.
Vedle sledování hodnot kursů vám může při tipování zápasů pomoci buď sám Trefík, nebo ostatní uživatelé programu. Trefík počítá ke každému zápasu (zejména na základě předchozích výsledků a bilance vzájemných zápasů) takzvanou prognózu, ze které pak odvozuje tip na výsledek utkání. Inspirací pro vsazení mohou být i tipy ostatních uživatelů - někteří uživatelé sdílejí své tipy a i vy si je tak můžete stáhnout do svého Trefíku a porovnat s nimi svůj názor na jednotlivá utkání.
Všechny uvedené způsoby hledání tipů můžete použít jak pro hledání tipů na konečné výsledky, tak i na všemožné speciální druhy sázek typu poločasové výsledky, handicapy, atd.
Třetím hlavním důvodem pro používání programu Trefík je rozsáhlá evidence kursů a možnost využití archivu kursů pro aktuální sázku.
 
 
23.03.2011